Využití sušeného masa.
Sušené maso je velmi chutné, používá se jako chuťovka i jako energetická bomba pro řidiče nebo jiné činnosti. Pokud návštěvu pohostíte kousky sušeného masa, máte prakticky 100% jistotu, že se shledáte s úspěchem a budete hvězdou večera.
Méně známou metodou konzumace sušeného masa je rehydratace. Rehydratace je v podstatě obrácený proces vysoušení masa. Sušené maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou například s bujónem. Po určité době vaření maso získá určitou část vody zpět a má prakticky totožné vlastnosti jako maso čerstvé.
Je vědecky podloženo, že 25 g sušeného masa odpovídá přibližně 60 g syrového masa, se všemi prospěšnými nutričními hodnotami. Další důležitou předností sušeného masa je nenáročnost na skladování.
Pokud jste tedy sušené maso ještě neměli možnost vyzkoušet, určitě jej ochutnejte. A pokud máte rádi experimenty tak neváhejte a zkuste si vyrobit vlastní sušené maso, jedním z uvedených postupů.