Sušené maso je exkluzivní potravina, uspokojí i nejnáročnější labužníky, gurmány i VIP osoby, zvýrazní exkluzivitu i té nejvýznamnější společenské akce.

Lahůdky, delikatesy, pochoutky a sušené maso

To jde spolu velmi dobře dohromady. Existuje mnoho příležitostí, kdy využíváme nadstandardní potraviny nebo nápoje, které zahrnujeme do skupiny lahůdek, delikates nebo pochoutek.

Je také řada lidí, kteří doslova vyhledávají nové či netradiční druhy potravin, jejich kombinace, touží po nových chuťových zážitcích a nebo jen rádi ochutnávají něco nového.

Jsou to buď přímo labužníci, gurmáni nebo požitkáři, kteří jsou však také ochotni vynaložit nemalé prostředky, aby si lahůdky, delikatesy nebo vybrané pochoutky mohli dopřát.

Často se však chtějí jen odlišit od ostatních skupin poživatelů běžných potravin. Do těchto vybraných a speciálních skupin potravin zcela určitě patří i sušené maso. Je to dáno jak jeho kvalitou, výjimečností, tak i chuťovými požitky, které poskytuje.

Sušené maso je svou exkluzivitou a výjimečností předurčeno uspokojit i nejnáročnější labužníky, gurmány i VIP osobnosti, a poskytovanými chuťovými zážitky zvýrazní exkluzivitu i té nejvýznamější akce pořádané na nejvyšší úrovni.

Způsob konzumace sušeného masa

Způsob konzumace sušeného masa by měl vždy odpovídat typu realizované akce, měl by dobře korespondovat se sestavou jídelníčku na akci a se sortimentem podávaných nápojů. Neměl by působit odtržené a násilně.

Sušené maso proto může být podáváno samostatně, nebo vytvářet vhodné kombinace s ostatními lahůdkami, delikatesami a pochoutkami, nebo může být zakomponováno do podávaných chlebíčků, jednohubek, salátů, nebo může být jako součást obložených mís či talířů.

Sušené maso může na akci figurovat jako součást hlavního jídla, svačiny, nebo jen jako přílohy k pivu, vínu, případně alkoholu. Sušené maso může také vytvářet zajímavé kombinace s kvalitními sýry, zeleninou nebo s exotickým ovocem.

Sušené maso jako chuťovka k pivu nebo vínu

Všichni labužníci nebo gurmáni vědí, že chuť piva nebo chuť vína vyniká, a často umožňuje chuťový zážitek v okamžiku, kde víno nebo pivo konzumujete s nějakými doplňujícími pochoutkami.

Vyznavači piva přesně vědí, co se k tomu, kterému pivu hodí. Je jen na chuti a touze poznat něco nového a k pivu jako přílohu použít sušené maso.

Vůbec nemusí být samotné, pro použití k pivu můžeme sušené maso kombinovat třeba s pivním sýrem, krekry nebo nakládanou kořeněnou zeleninou. Sušené maso můžeme také jen obyčejně přikusovat samotné podle chuti.

Milovníci vína mají v tomto ohledu daleko větší prostor, neboť existuje opravdu nepřeberné množství značek vín, která svou barvou, chutí a dalšími vlastnostmi jsou přímo předurčena pro konzumaci k určitému druhu pokrmu.

Tak se můžeme setkat s viny k bílému masu, červenému masu, rybám, zvěřině apod. Obecně platí, a každý kdo konzumoval víno ve vinném sklepě ví, že úspěch a kvalita zážitku z návštěvy vinného sklepa závisí na tom, co jsme k vínu přikusovali a v jakém množství.

sušené maso nebo sušené ryby mohou být ty správné pochoutky k vínu, zvláště, když sušené maso budeme kombinovat s kvalitními sýry, olivami, nakládanou zeleninou nebo uzeným masem.

Další způsoby uplatnění sušeného masa

Dalších způsobů uplatnění sušeného masa jako lahůdky, delikatesy a pochoutky je celá řada. Zde se meze nekladou cateringovým firmám ani organizátorům různých akcí, prodejcům zdravé výživy, prodejcům lahůdek, delikates a pochoutek.

Sušené maso tak může vhodně doplňovat sortiment lahůdek, delikates a pochoutek jako jsou národní speciality, olivy a olivové oleje, různé druhy koření a speciálních omáček pro gurmány, holandské nebo italské sýry, francouzská vína a speciální lihoviny.

Sušené maso může být svými vlastnostmi výrazným obohacením sortimentu pro dárkové koše a dárkové kazety. Také může s úspěchem doplňovat sortiment lahůdek, delikates a pochoutek podávaných ve vinotékách, vinárnách, pivnicích nebo různých restauracích.