Zdravou výživu, to jsou především zdravé potraviny. Zdravé stravování by mělo být součástí zdravého životního stylu každého člověka. Ať už se jedná o sportovce, fitness, nebo ty pro které je zdravá strava důležitá.

Zdravá výživa je základem zdraví každého člověka

Pod pojmem zdravá výživa si každý člověk představuje něco jiného. Co jednomu může prospívat, to může druhému škodit. Obecně však platí, že základem zdravé výživy je vyvážená a bohatá strava. Pravidla a zásady zdravé výživy jsou skloňovány ve všech pádech, a bylo již na téma zdravá výživa napsáno velké množství knih, provedeno mnoho různých studií a publikováno nevyčíslitelné množství článků.

​Prakticky co odborník, to jiný názor na oblast zdravá výživa. Veškeré toto snažení kolem zdravé výživy má společného jmenovatele a to se ukazuje zejména v současnosti – čím přírodnější jídlo nebo základní potravina, tím je pro člověka zdravější a dokonaleji zapadá do konceptu soudobého pojetí a vnímání pojmu zdravá výživa.

Základní potravina – MLÉKO – určena ke zpracování pro zdravou výživu.

Důvod nevhodnosti konzumace kravského mléka bez úpravy jsou časté alergické reakce, a jsou lidé, kteří nezpracované kravské mléko konzumovat nemohou, i když je velmi vhodné.

Jsou v něm zachovány všechny složky důležité pro zdraví člověka / tuky, cukry, bílkoviny, stopové prvky, obranné látky.

Konzumní mléko průmyslově zpracované je méně vhodné. Jsou z něj  odstraněny důležité látky, přidány konzervanty a další Éčka.

Například mléčný nápoj – ochucený je průmyslově zpracovaná potravina, která je pro zdravou výživu zcela nevhodná. Často nemá s mlékem nic společného, nebo obsahuje minimum % mléka, hodně éček a dalších přídavných látek.

Kvalitní základní potravina je základem zdravé výživy

Jak chápat výraz přírodnější? Samozřejmě se to vztahuje k potravinám, a můžeme s úspěchem tvrdit, že potravina konzumovaná v přírodním, tedy syrovém stavu, je pro člověka přirozenější a tím zdravější. Potravina méně upravovaná je zdravější než ta, která je průmyslově upravovaná nebo dokonce vytvářená. Vhodnost a zdravost potravin si můžeme uvést na několika příkladech. Kupříkladu mléko a maso.

Z uvedených dvou tabulek je zcela zřejmé, jaké potraviny jsou pro zdravou výživu vhodné, které jsou méně vhodné, a které vůbec do sestavy zdravé výživy nepatří. Obdobným způsobem by bylo možné ohodnotit a vytipovat řadu dalších potravin pro zdravou výživu. Proto neváhejte a ochutnejte naše sušené maso. Každý si může vybrat druh sušeného masa, který mu nejvíce chutná. V našem sortimentu naleznete nejen sušené hovězí maso, ale i vepřové sušené masokuřecí sušené masokrůtí sušené maso, a v neposlední řadě i sušené maso z antilop, pštrosů a dalších méně běžných druhů. Sortiment je také doplněn sušeným masem z ryb a sušených mořských plodů.

ZÁKLADNÍ POTRAVINA – MLÉKO

VÝROBEK ZPRACOVÁNÍ PRO ZDRAVOU VÝŽIVU DŮVOD NEVHODNOSTI
Kravské mléko bez úpravy Velmi vhodné Zachovány všechny složky důležité pro zdraví člověka / tuky, cukry, bílkoviny, stopové prvky, obranné látky
Konzumní mléko průmyslově zpracované Méně vhodné Odstraněny důležité látky, přidány konzervanty a další Éčka
Mléčný nápoj – ochucený průmyslově zpracované Zcela nevhodné Často nemá s mlékem nic společného, nebo obsahuje minimum % mléka, hodně éček

ZÁKLADNÍ POTRAVINA – HOVĚZÍ MASO

VÝROBEK ZPRACOVÁNÍ PRO ZDRAVOU VÝŽIVU DŮVOD NEVHODNOSTI
Syrové maso bez úpravy Velmi vhodné Zachovány všechny složky důležité pro zdraví člověka / tuky, cukry, bílkoviny, stopové prvky, obranné látky, atd.
Sušené maso přírodně sušené Velmi vhodné Zachováno maximum živin a dalších látek potřebných pro člověka, minimum soli a konzervantů, teplota při zpracování je zcela minimální
Uzené maso průmyslově zpracované méně vhodné Obsahuje škodlivé látky vytvořené při uzení, přidané soli, éčka, částečné odstraněné stopové prvky, zpracováno při nižších teplotách
Vařené maso průmyslově zpracované nevhodné Vařením maso ztrácí většinu živin, stopové prvky apod.
Konzervované maso průmyslově zpracované více nevhodné kozervací maso ztrácí více živin, mění konzistenci a přichází o většinu stopových prvků, přidávány soli, éčka, konzervanty apod.
Pečené a smažené maso domácí příprava jídla méně nevhodné smažení a pečení v domácích podmínkách – maso ztrácí část živin, přichází o některé stopové prvky, přidáváno minimum soli a koření
Pečené a smažené maso Hamburger průmyslová příprava jídla velmi nevhodné smažení a pečení v průmyslových podmínkách – maso ztrácí velkou část živin, přichází o některé stopové prvky, přidávány soli, éčka a často je i nahrazováno samotné maso jako základní surovina

Vhodnost sušeného masa pro zdravou výživu

To, že je sušené maso velmi vhodné k zařazení do zdravé výživy, ukazují i jeho nutriční hodnoty

NUTRIČNÍ HODNOTY SUŠENÉHO MASA

VÝROBEK ENERGETICKÁ HODNOTA VE 100G NUTRIČNÍ HODNOTA VE 100G
BÍLKOVINY/PROTEINY SACHARIDY TUKY
Vepřové JERKY Balení: 25g 992kJ (237 kcal) 49g 1g 4,1g
Hovězí JERKY Balení: 25g 1005kJ (240 kcal) 50g 1g 4g
Krůtí JERKY Balení: 25g 1130kJ (270 kcal) 57,4g 1g 4g
Kuřecí JERKY Balení: 25g 1130kJ (270 kcal) 57,4g 1g 4g

NUTRIČNÍ HODNOTY SUŠENÝCH RYB A MOŘSKÝCH PLODŮ

VÝROBEK ENERGETICKÁ HODNOTA VE 100G NUTRIČNÍ HODNOTA VE 100G CHARAKTERISTIKA
BÍLKOVINY PROTEINY SACHARIDY TUKY VÝROBEK
Pražené krevety 98 kcal 20g 0,5g 1,8g Vhodné pro každého, jemné masíčko a lehce pikantní příchuť – neodolatelná kombinace. Vynikající pochoutka k pivu a vínu.
Sušená tichomořská TRESKA s chilli 1005kJ (240 kcal) 50g 1g 4g Jemné proužky libového tresčího masa, solené a kořeněné mletým chilli. Pikantní příchuť. Vynikající pochoutka k pivu a vínu. Výrazná chuť i aroma.
Sušená SEPIE solená, kroužky 197,3 kcal 45g 3,2g 0,5g Tenké kroužky sépie (kalamáry) chutí a konzistencí připomínající uzený sýr. Vynikající pochoutka k pivu a vínu. Výrazná chuť i aroma.

Sušené maso má nezastupitelné místo ve zdravé výživě.

Podle shora uvedené tabulky je zcela zřejmé místo a vhodnost sušeného masa v systému zdravé výživy. Pokud vnímáme pod spojením zdravá výživa představu bohaté stravy na vitamíny, minerály a vlákninu. Klademe důraz na důležitost i její pestrosti a vyváženosti z hlediska tuků, cukrů a bílkovin.

Pak můžeme konstatovat, že zdravá výživa dnes zahrnuje nejen základní potraviny, ale i přírodní doplňky. Vše směřuje k tomu, že má zdravá výživa řadu pozitivních účinků na organismus, posiluje imunitu a je prevencí proti infekčním nemocem a civilizačním chorobám. Všechny tyto atributy zdravé výživy pak sušené maso bohatě naplňuje a posouvá úroveň zdravé výživy člověka na vyšší stupeň.

Proč konzumovat zrovna sušené maso a mořské plody

Pokud chcete vysoce kvalitní potravinu, ochutnejte sušené maso. Pro zdravou výživu potřebujete nízký obsah sacharidů a tuků, to vše vám sušené maso splní. Sušené maso je potravina s vysokým obsahem bílkovin, která Vám dodá potřebnou energii pro sport, turistiku i cestování. Sušené maso je přirozeně bezlepkové nebo má jen velmi nízký obsah lepku. Sušené maso je dietní a rozhodně po něm nepřiberete. Velmi se tak hodí při hubnoucích a odtučňovacích kůrách. Sušené ryby a mořské plody jsou kromě toho také cenným zdrojem minerálů a vitamínů.