Konzumace sušeného masa u vrcholových sportovců
Činnost vrcholových sportovců je charakterizována dvěma základními obdobími, a to několikafázovým tréningem a vlastním absolvováním jednotlivých závodů či sportovních zápasů.
I když se tyto etapy činnosti vrcholového sportovce – profesionála liší, při každé z nich, ať už provozuje jakoukoliv disciplínu, půjde o doplňování vydané energie, nebo pravidelné doplňování speciálně sestaveného jídelníčku, který se ještě liší podle druhu provozovaného sportu.
Z toho pohledu je sušené maso velmi vhodné a splňuje i ty nejnáročnější požadavky pro výživu vrcholového sportovce.
Co se týká množství konzumovaného sušeného masa u vrcholových sportovců, bude se lišit v návaznosti na jídelníček sportovce.
Zcela určitě bude mít jiný jídelníček sportovec provozující atletiku, nebo sportovec provozující vzpírání, box či zápas. Tyto jídelníčky samozřejmě budou odlišné od jídelníčku například automobilového závodníka, motokrosaře, nebo sportovce provozujícího některý z cyklistických sportů.
U všech vrcholových sportovců je však možnost nalézt vhodné využití sušeného masa jako doplňku sportovní stravy vrcholového sportovce.