Sušené hovězí maso typu JERKY a BILTONG.

Hovězí sušené maso je zdravá pochoutka pro všechny volnočasové aktivity i kvalitní součást stravy s vysokým obsahem bílkovin nejen pro náročné profese a sportovce.

Sušené hovězí maso

Hovězí maso je nejpoužívanějším druhem masa k sušení.

Už i na českém trhu lze najít mnoho značek sušeného hovězího masa. Každý výrobce má vlastní receptury, díky kterým můžete ochutnat nepřeberné množství chutí a variant sušeného masa. V našem e-shopu si vyberete z velkého množství příchutí a značek sušeného masa, určitě objevíte pro sebe ty nejchutnější a nejvhodnější druhy sušeného masa.

Historie hovězího sušeného masa

Historie sušeného a silně soleného masa začíná na severoamerickém kontinentě, kde bylo nezbytnou a trvanlivou potravou traperů, zlatokopů a dobyvatelů západu. Mnozí ho určitě známe z „Rodokapsů“ i vážné literatury o „Divokém západu“.

Sušené maso je velmi trvanlivé, snadno přepravitelné a velmi výhodné právě z hlediska poměru jeho váhy k bohatosti proteinů v něm obsažených. Tehdy se výroba prováděla sušením tenkých proužků masa na slunci, v současnosti se vyrábí průmyslovou dehydratací.

​Dnes v době našeho návratu k přírodě a při oblibě cestování přírodou se sušené maso dostalo znovu do potravinových zásob cestovatelů a nejen to. Sušené maso je oblíbené i jako pochoutka při sledování televize, ale i doplněk diet a sportovní výživy. V Americe i v Austrálii je známé pod názvem „jerky“ nebo „jerked meat“, v Africe se používá výraz „biltong“.

e-shop