Heureka.cz
Akční nabídka
Sušená MRKEV CRISPY NATURAL 15g
23,00 Kč 16,00 Kč

Sušené maso je zdravá a lahodná potravina



Sušené maso má mnoho způsobů využití

Sušené maso má celou řadu možností, kde je možné jej s úspěchem použít. Zde vybíráme jen některé možnosti využití sušeného masa, sušených ryb a mořských plodů.

  • Chcete zhubnout a hledáte zdravé a dietní potraviny?
  • Sportujete a potřebujete zdroj energie a bílkovin?
  • Potřebuje Vaše tělo vitamíny a minerály nebo držíte bezlepkovou dietu?
  • Často cestujete a potřebujete výživné, neobjemné a prakticky balené potraviny?
  • Hledáte originální dárky pro své blízké?
  • Potřebujete si zpestřit stravu při bezlepkové dietě, nebo se jen stravovat zdravě?
  • Chcete-li podpořit a dále rozvíjet svůj zdravý životní styl, zařaďte do svého jidelníčku sušené maso
  • Chcete oslnit přátele skvělými lahůdkami při oslavě nebo jiné příležitosti?
  • Nebo rádi mlsáte třeba při sledování televize?

Vyzkoušejte sušené maso a sušené mořské plody! Uvidíte, že budete mile překvapeni.

Využití sušeného masa.

sušené maso má mnoho způsobů využití

Sušené maso je velmi chutné, používá se jako chuťovka i jako energetická bomba pro řidiče nebo jiné činnosti. Pokud návštěvu pohostíte kousky sušeného masa, máte prakticky 100% jistotu, že se shledáte s úspěchem a budete hvězdou večera.

Méně známou metodou konzumace sušeného masa je rehydratace. Rehydratace je v podstatě obrácený proces vysoušení masa. Sušené maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou například s bujónem. Po určité době vaření maso získá určitou část vody zpět a má prakticky totožné vlastnosti jako maso čerstvé.

Je vědecky podloženo, že 25 g sušeného masa odpovídá přibližně 60 g syrového masa, se všemi prospěšnými nutričními hodnotami. Další důležitou předností sušeného masa je nenáročnost na skladování.

Pokud jste tedy sušené maso ještě neměli možnost vyzkoušet, určitě jej ochutnejte. A pokud máte rádi experimenty tak neváhejte a zkuste si vyrobit vlastní sušené maso, jedním z uvedených postupů.

Historie a oblíbenost sušeného masa

sušené maso je kvalitní potravina​Sušení masa je jeden z nejstarších způsobů úpravy jídla pro dlouhodobé skladování. Tuto metodu využívali již staří Egypťané pro skladování masa, ovoce i ostatních potravin. Téměř k dokonalosti to ovšem dovedli Indiáni. Maso jednoduše sušili na sluníčku. Navíc se zachováním maximální dávky energetické hodnoty při minimální hmotnosti. Sušené maso jim tak usnadňovalo jejich kočovný život spojený s dlouhým putováním. S vynálezem elektřiny pak začali lidé potraviny uchovávat v chladících boxech. Dnes se k jerky vracíme jako k energeticky vydatné a zdravé potravině.

Po celém světě má sušené maso velkou řadu příznivců, především mezi sportovci všeho druhu (cyklisté, horolezci, turisté), mezi lidmi žijícími zdravým životním stylem, ale i jako pochutina ke sklence vína, piva, či při sledování televize. Během konzumace zvyšuje bdělost, zvláště u řidičů. Je stále více oblíbené jako pochutina při posezení s přáteli, podobně jako bramborové lupínky, pražené oříšky a pod. Díky nízkému procentu tuků (1g v 25g) je nejen chutné, ale i zdravé, a díky vysokému obsahu bílkovin (až 57%) i výživné! Jerky jsou určené k přímé spotřebě, stačí jen otevřít sáček...

 

Přednosti a důvody proč jíst sušené maso a mořské plody

Důvody proč jíst sušené maso a mořské plody

  • Sušené maso je vysoce kvalitní potravina
  • Sušené maso má nízký obsah sacharidů a tuků
  • Sušené maso je potravina s vysokým obsahem bílkovin
  • Sušené maso Vám dodá potřebnou energii při sportu a na cestách
  • Sušené maso je bezlepkové, nebo má jen velmi nízký obsah lepku
  • Sušené maso nabízí jedinečný gurmánský zážitek, přesto po něm neztloustnete
  • Sušené mořské plody jsou cenným zdrojem minerálů a vitamínů

Přednosti sušeného masa

důvody proč konzumovat sušené maso​Vysoké výživové hodnoty v malém objemu produktu. 25g sušeného masa odpovídá 60g syrového masa se všemi prospěšnými nutričními hodnotami.

Kalorická hodnota sušeného masa v 1 balení Jerky se pohybuje v rozmezí od 237 do 270 kJ. Jerky se tímto řadí mezi potraviny vhodné pro stravování během redukční diety. Příjem kalorií pro dietní režim je stanoven na maximum 2000 kcal denně. I malý kousek sušeného masa obsahuje velké množství energie.

Je to lehká strava a navíc, jak je vědecky potvrzeno - lehká strava, která zahrnuje bílkoviny z libového masa. Ve spojení s otužováním, dostatkem spánku a pohybem na čerstvém vzduchu významně přispívá také ke zvýšení odolnosti organismu a upevňuje imunitní systém.

Nízké nároky na skladování. Jedna z dalších důležitých předností je nenáročnost na skladování. Skladovací teploty jsou +5 až +30°C i při dlouhodobém uchovávání, což je vhodné do extrémních podmínek ať při sportu, turistice, delší jízdě autem, v práci apod., kde není dostupné běžné stravování.

Každé balení sušeného masa obvykle obsahuje absorber kyslíku, který zachovává chuť a aroma bez jakékoli negativní kontaminace, a tím efektivně prodlužuje trvanlivost sušeného masa.

Tento způsob balení sušeného masa garantuje minimální dobu trvanlivosti 12 měsíců bez porušení obalu. Po otevření obalu je potřeba výrobek zkonzumovat do 2-3 dnů bez chlazení, při chlazení do 5-6 dnů.

Vysoké množství využitelné energie. Sušené maso je díky vysokému obsahu nedegradovaných bílkovin a nízkému podílu tuků výborným zdrojem energie pro všechna sportovní odvětví, rekreační aktivity a vhodný doplněk při některých dietách.

Stále větší oblíbenost. Sušené maso je stále více oblíbené u různých skupin konzumentů, jako jsou lidé se zdravým životním stylem, výkonoví sportovci, rekreační sportovci, horolezci, alpinisté, vyznavači oudooru, členové expedicí, motorkáři, automobiloví závodníci, cyklisté, dále vyznavači dálkové nebo horské turistiky, golfisti, vodáci, vyznavači jachtingu, potápěči, a řada dalších. Sušené maso se také stává stále více oblíbeným i v běžném životě při oslavách, firemních akcích a při posezení s přáteli.

Sušená masa dělíme podle:

  • Druhu masa - Nejznámější je sušené hovězí a sušené vepřové. V e-shopu najdete také sušené krůtí, kuřecí, jelení a další maso. 
  • Způsobu zpracování - Mezi nejznámější patří maso jerky, biltong, bites a další.
  • Výrobce - podívejte se jaké produkty jednotlivých výrobců sušeného masa u nás najdete.

 

Používá se opensource systém OpenCart
SUSENE-MASO.CZ, © 2017